miércoles, 12 de septiembre de 2012

AQUEST DIJOUS 13, ATUREM EL DESNONAMENT DEL MATIAS!

http://pahbarcelona.org/2012/09/10/aquest-dijous-13-aturem-el-desnonament-del-matias/

Dijous a les 9h al barri de Sant Andreu de Barcelona, la PAH de Barcelona té una cita cabdal: hem de ser molta gent per aconseguir aturar el 4art intent de desnonament del Matias. BANKIA, malgrat ser actualment una entitat rescatada amb els nostres diners, segueix reclamant un deute il·legítim al Matias i la seva filla, alhora que pretén desnonar-lo sense oferir la possibilitat de romandre en règim de lloguer assequible.
Lloc: carrer Gran de Sant Andreu, nº 470 Barcelona (Metro Torres i Bages). Hora:  8:30h

Aquest desnonament és especialment important per a la PAH de Barcelona:
En primer lloc, perquè el cas del Matias és un cas emblemàtic: si el Matias va deixar de pagar, va ser perquè la crisi va fer impossible que ell pogués fer front a la hipoteca; el negoci que tenia com autònom va fer fallida i actualment ingressa l’ajut mínim de 400€, amb un fill menor al seu càrrec. Caja Madrid, avui BANKIA, ha abusat d’una legislació injusta i ha aprofitat la desgràcia del Matias per adjudicar-se el seu habitatge per la meitat del seu valor, encara que en el mercat val molt més, reclamant més de 200.000€ a ell, i a la seva filla, a la que van incloure com avalista sense informar-la de totes les conseqüències possibles.
En segon lloc, perquè el Matias és un bon company i un exemple de compromís i solidaritat. En els darrers dos anys, des que es va apropar a la PAH de Barcelona, el Matias ha tingut molt clar que no existeixen solucions individuals i que cal lluitar per canviar unes lleis injustes. Ha batallat pel seu cas, però també ha anat a totes les convocatòries per aturar desnonaments, ha acompanyat sempre que ha pogut altres companys a negociar amb l’entitat financera, així com no ha deixat de recollir signatures per la Iniciativa Legislativa Popular. De fet, és el fedatari de la PAH Bcn que més signatures ha recollit ell sol. El Matias és un exemple per totes nosaltres i, ara més que mai, no el deixarem sol.
En tercer lloc, perquè aquest és el quart intent de desnonament del Matias i el seu fill, i en aquesta ocasió el jutjat ha ordenat la intervenció policial. Després d’aturar el desnonament en tres ocasions gràcies a la mobilització de veïns i veïnes, així com de la PAH Bcn, BANKIA es manté en la seva arrogància i no cedeix. No accepten la condonació del deute ni la possibilitat d’un lloguer, i demanen al jutjat el desallotjament del Matias sense contemplacions. La única manera d’aturar aquest desnonament és, doncs, sumant tanta gent  davant la porta del Matias que la mateixa policia aconselli al jutjat suspendre el desnonament.
Exigim a BANKIA que rectifiqui immediatament, condonant el deute il·legítim que ara reclama al Matias i a la seva filla i oferint la possibilitat d’un lloguer assequible. Exigim als jutjats que deixin de fer la feina bruta a les entitats financeres vulnerant drets fonamentals: ja seria hora que els funcionaris judicials i policials comencessin a plantejar-se l’objecció de consciència, recordant que els drets humans estan per sobre de qualsevol llei estatal. Exigim a l’Ajuntament de Barcelona que no es limiti a oferir un pis de reallotjament en mal estat: el Matias té dret a viure a casa seva i a no marxar del barri en el que porta 40 anys vivint. Exigim a l’Ajuntament i a la Generalitat que no es rentin les mans limitant-se a fer declaracions de bones intencions i mesures parcials que no ataquen el problema d’arrel: cal afrontar el conflicte i, per tant, obligar les entitats financeres a canviar radicalment de política, aturant les execucions hipotecàries, els desnonaments, condonant deutes il·legítims i posant en lloguer assequible els milers de pisos buits que acumulen. Finalment, exigim al Govern central que deixi de premiar als responsables de la crisi i escolti d’una vegada les demandes socials, regulant la dació en pagament retroactiva, la moratòria dels desnonaments de vivendes habituals i el lloguer social dels habitatges buits que acumulen les entitats financeres com BANKIA.
Per part nostra, garantim que no ens rendirem i mantindrem ferm el nostre compromís amb la justícia social. Ens hi va la vida i la dignitat, i per tant si les administracions no responen a les demandes ciutadanes, serà la ciutadania la que posi en marxa un pla de rescat ciutadà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario